Πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Αχίλλιο – Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος – Περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου (photos)

Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιείται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, πολιούχου της πόλης, παραμονή της εορτής του Αγίου, όπου χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, παρουσία πλήθους κόσμου.

Με το πέρας της λειτουργίας του εσπερινού ακολούθησε λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στην Κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε δέηση και αρτοκλασία.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντων των:  Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου, Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα και Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου.

Ο κ.Μακάριος βρίσκεται στη Λάρισα μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ενώ χθες ανακηρύχθηκε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων επίτιμος δημότης της Λάρισας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ