Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Η υπόθεση της Συνεταιριστικής Σερρών «σέρνει τον χορό» – Το «κουβάρι» που ξετυλίγεται…

Το «κουβάρι» της υπόθεσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών αναμένεται να ξετυλίξει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος -υπόθεση η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα του radar.gr, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Ολομέλειας, που συνέρχεται αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου μετά από διακοπή περίπου τριών μηνών.

Της Μαρίας Μίχου

Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί ο ορισμός του εκπροσώπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα -ορισμός που ήδη έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και του εκπροσώπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το… «ενδιαφέρον» της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ως προς την υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών έχει «κεντρίσει», σύμφωνα με το δημοσίευμα του radar, ο έλεγχος που φέρεται να έχει διενεργήσει η ΤτΕ, καθώς και η σχετική επιστολή προς την Αρχή.

Στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στις κινήσεις και τις δραστηριότητες του τέως προέδρου της τράπεζας και πρώην βουλευτή του «Ποταμιού», Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου, νυν αντιπροέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός και νυν διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας φωτοβολταϊκών -εταιρεία που είναι και βασικός χορηγός της βορειοελλαδίτικης ομάδας.

Σύμφωνα με το radar, ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου φέρεται να παραιτήθηκε πριν από έναν χρόνο από τη θέση του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, κατόπιν υπόδειξης του διοικητή της ΤτΕ.

Η κεντρική Τράπεζα έχει πραγματοποιήσει εξονυχιστικούς ελέγχους στη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση εστάλη στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, για πιο ενδελεχή έλεγχο.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ