Στιβ Μπένετ από Λάρισα: «Υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Ελλάδα» (video)

Στην Περιφέρεια Θεσσαλία βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο επικεφαλής αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ/ΕΠΟ, κ. Steve Bennet, όπου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη συζήτησαν για θέματα διαιτησίας, αλλά και τις προτάσεις που υπήρξαν σχετικά το ελληνικό ποδόσφαιρο στη χώρα.

Συγκεκριμένο ανέφερε:

«Είναι ένα νέο εγχείρημα και θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των ομάδων και των διαιτητών και για το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Είναι σημαντικό το ότι δουλεύουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για όλους. Είναι σημαντικό να τηρείται το «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλα τα παιχνίδια και προφανώς κοιτάμε πολύ προσεκτικά, από τη δική μου σκοπιά, το κομμάτι των διαιτητών για να βελτιωθεί το επίπεδό τους, να υπάρχει κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε τα πρωταθλήματα που έχουμε στην Ελλάδα, τη Super League και τη Super League 2, όσο καλύτερα μπορούμε κι αυτό το καθιστά σημαντικό για όλους».

Σχετικά με το επίπεδο διαιτησίας στην Ελλάδα ανέφερε: «Όλοι έχουν την άποψή τους για την χώρα τους, εγώ το βλέπω με μία πιο ουδέτερη ματιά από την οπτική μου γωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουμε κάποιους πολύ καλούς διαιτητές.  Ίσως στο παρελθόν, να είχαν γίνει λάθη. Ίσως κάποιες από τις οδηγίες δεν είχαν εφαρμοστεί. Ασφαλώς από την οπτική της FIFA και την UEFA υπάρχουν ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές.

Περιμένω από τους διαιτητές να σφυρίζουν και να γίνεται ακριβής αναφορά στο δίκαιο παιχνίδι. Θα πρέπει να είναι γνωστό σε όλους και να γίνεται κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Πρέπει να βρίσκονται στην καλύτερη φυσική κατάσταση, πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες του αθλήματος, ξεκάθαρα και θα πρέπει να διαιτητεύουν δίκαια.

Σας διαβεβαιώ ότι θα δω κάθε διαιτητή μέχρι το τέλος της χρονιάς και στη Super League 1 και στη Super League 2 και οι κατάλληλοι άνθρωποι να βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις.

Για να απαντήσω στην αρχική σας ερώτηση, υπάρχουν καλοί διαιτητές. Πάντα υπάρχουν κάποιοι καλύτεροι από κάποιους άλλους, αλλά είναι σημαντικό και αυτή είναι η δουλειά μου να φτάσω τη διαιτησία όσο πιο ψηλά γίνεται».

Από την πλευρά του, o Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στο βήμα προόδου μετά το ματς των «βυσσινί» κόντρα στον Πανσερραϊκό, ζητώντας δίκαιες διαιτησίες για όλες τις ομάδες.

«Η παρουσία του κ. Bennet στη Λάρισα και στη Θεσσαλία σήμερα, επισφραγίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την απαρχή μιας συνεργασίας που ξεκίνησε μετά την σφαγιαστική διαιτησία στο παιχνίδι Πανσερραϊκός-ΑΕΛ», ανέφερε στην δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να αποτραπεί στο μέλλον κάθε τέτοιοι είδους διαιτησία.

Παράλληλα υπενθύμισε πως κάθε μήνα θα γίνεται μία συνάντηση για την πρόοδο των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Δείτε τις δηλώσεις:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαιτησία όνειδος

«…Αφού κέρδισαν τα δελτία…Τελειώστε τους με τη διαιτησία!» Η φίλαθλη χώρα είχε σήμερα μία πρώτης τάξεως…