Μακεδονικός-ΑΕΛ 1-3: Εμφατική επιστροφή στις νίκες (photo)

Με χαρακτηριστικές απουσίες να μην αφήνουν και πάλι τον Γιάννη Ταουσιάνη να ανασάνει και να καταστρώσει απρόσκοπτα τα πλάνα του, αλλά με την παρουσία οπαδών της στις κερκίδες να γίνεται αισθητή, η ΑΕΛ κλήθηκε να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή μακριά απ’ το γήπεδό της, απέναντι σε αντίπαλο με αήττητη έδρα, ο οποίος την διώκει βαθμολογικά απ’ το ξεκίνημα του πρωταθλήματος… Η ίδια ωστόσο όφειλε να κοιτάζει μπροστά, ώστε να μην επιτρέψει στις ομάδες που εκμεταλλεύτηκαν τα τελευταία στραβοπατήματά της, να ανασάνουν ακόμα πιο ελεύθερα… Κι αν το άγχος πήγε να λυγίσει τους “βυσσινί” μόλις στο 8ο λεπτό κι ο δεύτερος βοηθός να τους κάνει νερά, δεν λύγισαν, αντέδρασαν,πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-1 στο σκορ και με την αυτοπεποίθηση πλέον στα ύψη και σωστή διαχείριση, έσπασαν το αήττητο της έδρας του Μακεδονικού κι έφτασαν σε εμφατική νίκη.

Του απεσταλμένου μας Χρίστου Τζίκα

Επιμέλεια: Χρήστος Τσούμαρης

Τα είχε όλα

Τα είχε όλα το ματς στο γήπεδο στη Νέα Ευκαρπία, με την ΑΕΛ να επιστρέφει στις νίκες επικρατώντας με 3-1 του Μακεδονικού «σπάζοντας» παράλληλα το εντός έδρας αήττητο των «πρασίνων» με μία εντυπωσιακή ανατροπή στο ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Οι «βυσσινί» που θυμήθηκαν τον εφιάλτη της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ Β στο ίδιο γήπεδο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 8′ με τον Μπρετσιάνη παρουσιάζοντας μία νωθρή εικόνα με πολλά λάθη.

Δύο φάσεις από κόρνερ που η μπάλα φάνηκε να περνά την γραμμή, διαμαρτυρίες εκατέρωθεν και η ΑΕΛ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με τους Ηλιάδη (31′) και Κούστα (39′) κατάφερε να ανατρέψει το σκορ από το πρώτο ημίχρονο.

Ταχύτατη στην επίθεση και υψηλό πρέσινγκ στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπρετσιάνη (70′) να είναι αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και κρατώντας τους «βυσσινί» στη μάχη της διεκδίκησης της ανόδου.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Ταουσιάνης στο 4-3-3 των «βυσσινί», επέλεξε τον Θεοδωρόπουλο για να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΛ. Ο Ηλίαδης που επέστρεψε στην ενδεκάδα της λαρισινής ομάδας ήταν παρτενέρ του Πλέγα στο κέντρο της άμυνας, με τον Καλουτσικίδη να αγωνίζεται στο δεξί άκρο και τον Κοσσονού στο αριστερό. Αμυντικός μέσος ξεκίνησε ο Θωμαΐδης, με τους Αντράντα και Κώστα Παπαγεωργίου να παίρνουν θέση πιο μπροστά. Ο Μαυριάς επιλέχθηκε για το δεξί άκρο της επίθεσης, αριστερά ο Πεντρόσο και στην κορυφή φανέλα βασικού πήρε ο Κούστα.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Αμανατίδης, παρέταξε την ομάδα του Μακεδονικού σε σχηματισμός 4-2-3-1, με τους Γουναρίδη κάτω από τα δοκάρια, Κοταρρίδη και Σαγιώτη στο κέντρο της άμυνας, τον Μπρατσιάνι στο δεξί άκρο και τον Τσουκάνη στο αριστερό. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λεωνιδόπουλος και Παναγιωτούδης. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Τσιλιγγίρης και Ζανάκης ενώ πίσω από Σιμόνι που ήταν ο μοναδικός επιθετικός έπαιξε ο Γαρύφαλος.

Κακό ξεκίνημα

Με συνθήματα από τους φιλάθλους της ΑΕΛ που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μακεδονικού ξεκίνησε το ματς, αλλά τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να ανοίγουν στο σκορ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Τσουκάνης στο 8′ εκτέλεσε φάουλ μόλις έξω από την περιοχή κι αριστερά, με τη μπάλα να φτάσει στον Μπρατσιάνη που βρήκε το χώρο, γύρισε μέτωπο προς το τέρμα και με σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 1-0.

Η ΑΕΛ μετά την γρήγορο τέρμα που δέχθηκε προσπάθησε να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάννη υπέπιπταν συχνά σε εύκολα λάθη στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, όταν οι «βυσσινί» έφυγαν γρήγορα στην επίθεση, ο Αντράντα έστρωσε έξω από την περιοχή και στον άξονα στον Κώστα Παπαγεωργίου, αλλά το σουτ του τελευταία πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Γουναρίδη.

«Βυσσινοί» διαμαρτυρίες…

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στο 29′, όταν μετά από μία εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Κώστα Παπαγεωργίου, η μπάλα έφτασε στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ένας όμιλος παικτών πήδηξε για τη μπάλα με τον Πλέγα να βρίσκει τη μπάλα και το Γουναρίδη να αποκρούει με τους παίκτες της ΑΕΛ να φωνάζουν όμως ότι πέρασε τη γραμμή τον διαιτητή όμως να δείχνει το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

Ισοφάριση!

Δύο λεπτά μετά όμως σε μία αντίστοιχη φάση η ΑΕΛ δικαιώθηκε για τις διαμαρτυρίες της. Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε ξανά το κόρνερ από τα αριστερά, αρκετοί παίκτες μπήκαν στην πορεία της μπάλας με τον Ηλιάδη να την σπρώχνει προς την εστία και τη μπάλα να φαίνεται πως περνά την τελική γραμμή.

Οι αμυντικοί του Μακεδονικού απομάκρυναν τη μπάλα, αλλά οι διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΛ έφεραν διακοπή του αγώνα για περίπου οχτώ λεπτά. Τελικά η απόφαση ήταν το γκολ να μετρήσει και τους «βυσσινί» να ισοφαρίζουν σε 1-1.

…και ανατροπή!

Το ματς ξεκίνησε και πάλι στο 39′ και η ΑΕΛ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ άμεσα. Η μπάλα έφτασε στον Κούστα που μέσα από την περιοχή δεν αστόχησε για το 1-2.

Ο Μακεδονικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 43′ μετά από λάθος του Ηλιάδη ο Τσιλιγγίρης βρήκε το χώρο, αλλά ο Θεοδωρόπουλος κατάφερε να αποκρούσει δύσκολα. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι είδαν το οριζόντιο δοκάρι να σταματά το σουτ του Σιμόνι μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ και την ΑΕΛ να αντέχει στα εναπομείναντα οχτώ λεπτά των καθυστερήσεων πριν πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Χωρίς καθαρό επιθετικό

Ο Μακεδονικός μπήκε δυνατότερα στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν η ομάδα που απείλησε και πρώτη. Στο 51′ ο Μπρατσιάνη μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος σταθερά.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα, περνώντας στον αγώνα τους Νίνο και Μιλτιάδη στην θέση των Αντράντα και Κούστα με την ΑΕΛ να αγωνίζεται και πάλι χωρίς καθαρό επιθετικό.

Μάλιστα η ΑΕΛ απείλησε στο 60′ όταν ο Καλουτσικίδης έψαξε στην περιοχή των Μαυριά, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνά άουτ.

Τρίτο γκολ

Με… αυτογκόλ η ΑΕΛ πήρε αέρα δύο τερμάτων στο 70′. Ο Νίνο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με στόχο το πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Μαυριάς με το τακουνάκι έδωσε μεγάλη καμπύλη στη μπάλα και ο Μπρατσιάνη στην προσπάθεια του να την διώξει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-3.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να διαχειριστεί το γκολ κι έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση των «βυσσινί», ο Μιλτιάδης βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τσουμάνη, που έστρωσε τη μπάλα στον Κοσονού, αλλά το σουτ του αριστερού οπισθοφύλακα έδιωξε δύσκολα ο Γουναρίδης.

Με αυτή τη νίκη η ΑΕΛ έφτασε τους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα και θα υποδεχθεί την Βέροια την επόμενη Κυριακή στο στάδιο Αλκαζάρ με ανεβασμένη ψυχολογία.

Γκολ: 8′ Μπρατσιάνι – 31′ Ηλιάδης, 39′ Κούστα, 70′ (αυτογκόλ) Μπρατσιάνι

Κίτρινη: 33′ Γουναρίδης, 73′ Σιμόνι, 83′ Μπρατσιάνη, 90+1 Μουγκουλούσι – 42′ Παπαγεωργίου, 63′ Θεοδωρόπουλος, 71′ Πεντρόσο, 85′ Τσουμάνης

Οι συνθέσεις:

Μακεδονικός (Γιώργος Αμανάτιδης): Γουναρίδης, Κοτταρίδης, Σαραγιώτης, Ζαννάκης (66′ Σάντσεθ), Σιμόνι, Γαρύφαλος (77′ Σαραντίδης), Μπρατσιάνι, Λεωνιδόπουλος, Τσουκάνης, Τσιλιγγίρης (77′ Μουγκουλούσι), Παναγιωτούδης.

Στον πάγκο έμειναν: Γουνόπουλος, Χασάνογλου, Ταχματζίδης, Μπάγκολα, Ιωαννίδης, Γιαννούσης.

ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Ηλιάδης, Πλέγας, Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου, Αντράντα (57′ Νίνο), Πεντρόσο (90′ Τσουμάνης), Μαυριάς (80′ Μαξιμένκο), Κούστα (57′ Μιλτιάδης).

Στον πάγκο έμειναν: Αντωνόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μαΐδανός, Ζησούλης, Κούκος.

Διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιά)
Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Μέγας (Πιερίας)

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ