Στο Αρχαίο Θέατρο ο Στ. Μπένος: Πρότυπο κινητικότητας η Λάρισα με επίκεντρο το μνημείο (video & photo)

«Πόλη πρότυπο» χαρακτήρισε τη Λάρισα ο ιδρυτής και πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, όπου επόπτευσε την πρόοδο των εργασιών που συντελούνται,  συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Σταυρούλα Σδρόλια και άλλους εμπλεκόμενους στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Μπένος σε δηλώσεις του στη FORMedia TV υποστηρίζει πως το Αρχαίο Θέατρο θα συνδεθεί με αλλά δυο προγράμματα που είναι υπό εκκόλαψη στο νέο ΕΣΠΑ. Το ένα είναι η αστική ανάπλαση μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο. Το δεύτερο κομμάτι είναι  η διαδρομή της Θεσσαλίας, η οποία κι αυτή θα έχει στο κέντρο της το Αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη είναι ήδη εγκεκριμένη. Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε εξελίξεις καθώς το Διάζωμα θα βοηθήσει σημαντικά για να γίνει η Λαρισα πρότυπο κινητικότητας στο πλαίσιο σου προγράμματος «Πόλις»

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Μπένος συναντήθηκε ήδη με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ενώ εκκρεμεί και συνάντηση με τον Περιφεριάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα συνδέσει σημεία της πόλης διευκολύνοντας τους πολίτες αλλά κυρίως τα άτομα  ΑΜΕΑ να την διασχίσουν.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ