Η ΑΕΛ στο TRANSFERROOM – Οι “βυσσινί” παρόντες σε ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά forum του πλανήτη!!!

Τάσος Βενέτης και Στάθης Ταυλαρίδης ετοιμάζουν βαλίτσες για να εκπροσωπήσουν τους «βυσσινί» στο Βερολίνο, σ΄ένα απ’ τα κορυφαία ποδοσφαιρικά και μεταγραφικά forum του πλανήτη...

Όταν τρεις-τέσσερις μήνες πριν η ΑΕΛ βρισκόταν στο κατώφλι της χρεοκοπίας, χωρίς καμιά προοπτική και μ’ ένα μεταγραφικό ban εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην πλάτη της κι ενώ εξακολουθεί να πορεύεται ως το επόμενο καλοκαίρι με τους ηλικιακούς περιορισμούς που επιβάλει η μη αδειοδότηση του περασμένου Μαρτίου, ουδείς εκεί έξω μπορούσε κι ούτε μπορεί ακόμα να φανταστεί το μέγεθος των αλμάτων που πραγματοποιεί καθημερινά, για να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή να πραγματώσει τις υποσχέσεις της νέας διοίκησης για ευρωπαϊκή στόχευση, στην αρχή οργανωτικά κι έπειτα, αν ξεκινήσει ποτέ η φετινή SL2 και αγωνιστικά!

Έρχονται ωστόσο στιγμές και ειδήσεις σαν κι αυτή, για να βοηθήσουν τον καθέναν να κατανοήσει πως μεγαλώνει ένα σύγχρονο club πίσω απ’ την πρόσκαιρη αγωνιστική του βιτρίνα και τα εφήμερα αποτελέσματα, που είθε να είναι θετικά…

Κι όμως είναι αλήθεια… Η ΑΕΛ είναι ήδη στο transferroom!

Βάζουν κοστούμι

Αυτή τη ώρα που τα λέμε λοιπόν εμείς εδώ, ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ, Στάθης Ταυλαρίδης βάζει το κοστούμι του για να ταξιδέψει στη Νιόν της Ελβετίας, προκειμένου να παραστεί στην έδρα της UEFA, μαζί με τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (σ.σ. είχαμε  κάνει από καιρό αποκλειστικό ρεπορτάζ και γι’ αυτό), στην παραλαβή του MIP (Master for International Players) από την Ακαδημία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Επιστρέφοντας, όχι μόνο δεν θα το βγάλει, αλλά θα… το φορέσει και στον Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ, Τάσο Βενέτη, προκειμένου 14-16 Νοεμβρίου να βρεθούν μαζί στο Βερολίνο, για να εκπροσωπήσουν την ΑΕΛ (παρότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην SL2), στο Transferroom που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Γιατί, μπορεί μέχρι το παζάρι του Ιανουαρίου να χρειάζεται να κυλήσει ακόμα μπόλικο νερό στ΄αυλάκι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ομάδες και ατζέντηδες δεν μπορούν να σηκώσουν νωρίτερα μεταγραφικά μανίκια ή να χτίσουν σχέσεις και συνεργασίες κάθε είδους.

Το Transferroοm και… η Larissa FC

Και για να καταλάβετε, τα καλύτερα έρχονται…

Για τους μη γνωρίζοντες, όπως ενημέρωσε εδώ και λίγες μέρες μέσω sdna, ως καλύτερος γνώστης του αντικειμένου, ο Λαρισαίος στην καταγωγή δημοσιογράφος, Κώστας Πλιάτσικας, το «TransferRoom» είναι μια διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα που δείχνει στους συλλόγους ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι για μεταγραφή και διευκολύνει την απευθείας επικοινωνία μεταξύ των ομάδων. Κι αυτή ακριβώς η αμεσότητα στις συνομιλίες μεταξύ των συλλόγων είναι ικανή να διευκολύνει και να επιταχύνει διαδικασίες, ανοίγοντας τεράστιους ορίζοντες.

To «pre game» λοιπόν της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου άτυπα θα ανοίξει στην 7η συνάντηση των συλλόγων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του «TransferRoom» και θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το τριήμερο 14 -16 Νοεμβρίου, όπου η ΠΑΕ ΑΕΛ ή Larissa FC, θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση ανάμεσα σε πάνω από 650 σύλλογους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων ομάδες της ποδοσφαιρικής αφρόκρεμας της Ευρώπης (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Μονακό κ.α.)!

Διαδικασία και ελληνική συμμετοχή

Τα κλαμπ που συμμετέχουν στο φόρουμ του «TransferRoom» δηλώνουν ποιες ομάδες επιθυμούν να συναντήσουν στα τραπέζια που δημιουργούνται. Εκεί διεξάγονται συνομιλίες διάρκειας 15-20 λεπτών μεταξύ εκπροσώπων των κλαμπ, στις οποίες ανταλλάσσονται λεπτομέρειες και ξεκαθαρίζονται οι προθέσεις για παίκτες, είτε προς πώληση είτε προς αγορά ή για πιθανές άλλες συνεργασίες μεταξύ δύο συλλόγων.

Στην προκειμένη περίπτωση με βεβαιότητα λέμε πως για το Βερολίνο  έχουν δηλώσει συμμετοχή από την χώρα μας, πλην της ΑΕΛ κι ενώ υπάρχει χρόνος ως 14/11 και για άλλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός.

Για την ιστορία στο προηγούμενο «TransferRoom» και την 6η συνάντηση των συλλόγων που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους Μοντεστό – Ντε Μπαρτόλο, η ΑΕΚ είχε δικό της απεσταλμένο τον Παναγιώτη Κονέ  (τώρα θα πάει ο Κουχάρσκι, ενδεχομένως μαζί με τον Κονέ) και ο Παναιτωλικός, με τον τεχνικό διευθυντή, Μάκη Μπελεβώνη.

Στο «TransferRoom» της Μαδρίτης, είχε δώσει το παρών και ο Παναθηναϊκός με απεσταλμένους τους Μάκη Λιβαθηνό και Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ενώ παλιότερα στη Βαρκελώνη είχε παραστεί και ο ΟΦΗ.

Η βυσσινί ατζέντα

Με την ευκαιρία, κρατείστε κι αυτά τα ονόματα: Pogon Szczecin (Πολωνία), Lech Poznan (Πολωνία), Roma (Ιταλία), FC Nuremberg (Γερμανία), Servette FC (Ελβετία), Amiens SC (Γαλλία), Real Cartagena FC (Κολομβία), Adana Demirspor (Τουρκία), Rapid Vienna (Αυστρία), Rangers (Σκωτία), Legia Warszawa (Πολωνία), Gornik Zabrze (Πολωνία), FC St. Gallen 1879 (Ελβετία), Malmo FF (Σουηδία), LASK (Αυστρία), FC Rapid 1923 (Ρουμανία), Sport Club Internacional (Βραζιλία) και βλέπουμε…

Είναι η ατζέντα των ραντεβού με την οποία ξεκινάει επί του παρόντος το ταξίδι των εκπροσώπων της ΑΕΛ, μέσα στην οποία βρίσκεται ονόματα μεγάλα, ονόματα ομάδων που έχουν πάρε-δώσε με την ελληνική αγορά και ονόματα που μπαίνοντας δίπλα σ’ αυτό της ΑΕΛ, του δίνουν από τώρα άλλη διάσταση.

Παρεμπιπτόντως, στην ατζέντα των ραντεβού υπάρχει και το όνομα του Laurence Burton, στελέχους της ίδιας της πλατφόρμας, την σημασία του οποίου θα μας εξηγήσουν μαζί με όλα τα άλλα επιστρέφοντας, οι Τάσος Βενέτης και Στάθης Ταυλαρίδης. Ώρα καλή…

  • Το παραπάνω ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στην σημερινή “Πολιτεία των Σπορ” και αναπτύσσονταν πλήρως στην σελίδα 3 του φύλλου:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ