ΚΑΑ ANIMUS: Μάθημα «Ακρωτηριασμοί – Αποκατάσταση – Ορθωτική» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Ένα μάθημα στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση του Διαβητικού Ποδιού» του Τμήματος Ιατρικής  Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα του μαθήματος «Ακρωτηριασμοί – Αποκατάσταση – Ορθωτική», παρακολούθησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, στην ειδική αίθουσα παρουσιάσεων του πλέον σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου Κέντρου Αποκατάστασης  ΚΑΑ ANIMUS.

To KAA αποδεχόμενο την πρόσκληση του Τμήματος της Αγγειοχειρουργικής του ΠΠΓΝΛ  υποδέχτηκε τους φοιτητές στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων και εκπαιδεύσεων.  Το πρόγραμμα  ξεκίνησε με την ομιλία «Πρώιμη και Όψιμη Αποκατάσταση μετά από ακρωτηριασμό κάτω άκρου» της φυσιάτρου του ΚΑΑ ANIMUS, κας. Δήμητρας Μαλάκου και ακολούθησε παρουσίαση περιστατικού (case study) από τον φυσικοθεραπευτή κ. Μήτσιου Κωνσταντίνο. Στη συνέχεια προβλήθηκε  μια βίντεο απεικόνιση της πλήρους διαδικασίας της μεθόδου «προσθετικής κάτω άκρου» από την εταιρία Rehabline, των κ. Χρονόπουλου A.- Γουγή M. και το μάθημα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Τάσου Κουρδή, πρώην τερματοφύλακα και νυν αθλητή στίβου την εθνικής ομάδας στο άλμα εις μήκος , που μίλησε για τον ακρωτηριασμό και την αποκατάσταση από την προσωπική του εμπειρία.

Το μάθημα που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΑ ANIMUS, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος, παρακολούθησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων και πιο συγκεκριμένα, παθολόγοι – διαβητολόγοι, ενδοκρινολόγοι, αγγειοχειρουργοί, ορθοπεδικοί, γενικοί ιατροί,  φυσικοθεραπευτές, ποδολόγοι, φυσίατροι, «με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους και προγράμματα αποκατάστασης μετά από ακρωτηριασμούς», όπως δήλωσε στο FORMedia ο κος Γεώργιος Κούβελος, επικ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής – Ενδαγγειακής Χειρουργικής, του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ