Ο Αλ. Μπουρλά και η Λάρισα

Τι σχέση έχει ο Αλμπέρ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, με την Λάρισα;

Πολύ στενή και μάλιστα συγγενική, καθώς είναι πρώτα ξαδέρφια με τη γνωστή Λαρισαία συγγραφέα Μπέττυ (Βεατρίκη) Σαΐα- Μαγρίζου.

Συγκεκριμένα ο πατέρας της Μπέττυς Μαγρίζου, ο Ιωσήφ Σαΐας ήταν αδέλφια με τη Ρούλα Μπουρλά, μητέρα του Αλμπέρ Μπουρλά. Μάλιστα ο «Ιωσήφ» είναι και ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται στο βιβλίο της Λαρισαίας συγγραφέως, «το βραχιόλι της φωτιάς» που όπως έγινε γνωστό θα μεταφερθεί τηλεοπτικά την ερχόμενη χρονιά  από την ΕΡΤ.

Και μιας και τόφερε η κουβέντα, να πούμε ότι και παλαιότερα είχε γίνει συζήτηση για τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου αλλά λόγω κόστους είχε εγκαταλειφθεί. Τώρα όμως, που η ΕΡΤ επανήλθε στα τηλεοπτικά πράγματα με μεγάλες παραγωγές, το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή.

****

Στον «Άκη» λοιπόν, όπως τον φωνάζουν οι δικοί του άνθρωποι, είχε αναφερθεί και σε πρόσφατη ανάρτηση της, η Μπέττυ Μαγρίζου στις 19 Ιανουαρίου. Είχε σχολιάσει την βράβευση του με το περίφημο βραβείο   Genesis, γνωστό και ως «Εβραϊκό Νόμπελ», για τις προσπάθειές του να ηγηθεί της ανάπτυξης εμβολίου για τον COVID-19, γράφοντας: «άλλη μία μεγάλη επιτυχία για τον Αλμπέρ Μπουρλά τον δικό  μας Άκη».

Να θυμίσουμε με την ευκαιρία ότι ο Αλμπερτ Μπουρλά, γιος επιζώντων το Ολοκαυτώματος, σχεδίαζε να δωρίσει το χρηματικό ποσό από το βραβείο του σε έργα που στοχεύουν στην διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος ειδικά στην Ελλάδα.

Οι γονείς του ήταν από τους λίγους επιζώντες της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκη, η οποία εξολοθρεύτηκε από τους Ναζί κατά την διάρκεια της Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μ.Η.Α

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ